Wat is Twitter en hoe werkt het precies?

Wat is Twitter?Twitter is een relatief nieuw online medium, dat behoort tot de sociale media. Het sociale aspect komt voort vanuit de mogelijkheid om met iedereen ter wereld contact op te nemen en dit bij te houden, terwijl de media afstamt uit het feit dat er nieuwswaardige berichten op te vinden en te plaatsen zijn. Twitter laat zich het best omschrijven als een micro-blog website, waarop gebruikers kunnen delen wat ze bezighoudt, wat ze doen, wat ze meemaken of wat er om hen heen gebeurt.Posten van tweets

Twitter biedt gebruikers de mogelijkheid om tweets te plaatsen en er op die manier voor te zorgen dat je informatie kunt delen met de rest van de wereld. Je kunt bijvoorbeeld aangeven dat je een interessant artikel hebt gelezen, je voor je iets unieks ziet gebeuren, of simpelweg wat je aan het doen bent.

Wat je wilt plaatsen maakt in principe niet uit, mits dit past binnen de richtlijnen en huisregels van de website. Daarnaast dienen gebruikers rekening te houden met de 140 karakters die er maximaal gebruikt mogen worden, waardoor het daadwerkelijk een micro-blog website blijft.

Volgen van anderen

Naast het plaatsen van tweets is het natuurlijk ook mogelijk om andere gebruikers te volgen, door mee te lezen met wat zij doen en wat zij meemaken. Het is mogelijk om celebrities of andere invloedrijke personen te volgen, maar het is minstens zo interessant om branchegenoten op te zoeken, of gelijkgestemden te gaan volgen.

Op die manier ontstaat er als het ware een groep van gebruikers, die elkaar wijst op interessante ontwikkelingen of gebeurtenissen. Net als met het plaatsen van tweets bestaat er ontzettend veel vrijheid, maar zorgt het volgen van andere gebruikers er vooral voor dat je goed op de hoogte blijft.

Volgers verzamelen

Tenslotte is het natuurlijk interessant om zoveel mogelijk volgers te verzamelen, zodat je je boodschap zo effectief mogelijk kunt verspreiden. Dat is vooral interessant voor de zakelijke toepassingen van het medium, aangezien het op die manier bijvoorbeeld mogelijk is om acties aan te kondigen, een bepaalde nieuwe dienst te presenteren of een oproep te doen binnen de doelgroep.

Twitter brengt mensen ontzettend dicht bij elkaar, waardoor zowel bedrijven als particulieren hier veel waarde uit kunnen halen. Twitter biedt talloze mogelijkheden, die optimaal tot hun recht komen wanneer je erin slaagt om veel volgers te verzamelen, die nieuwsgierig zijn naar wat je plaatst.


bookmark
bookmarkbookmarkbookmarkbookmark

2 reacties op “Wat is Twitter en hoe werkt het precies?”

  1. gerard schreef:

    ik vind het leuk om met iemand e twitteren wie komt er
    online

  2. Andre Kluts schreef:

    Ik ben zelf Hartpatiƫnt en vind het schandalig dat Het Ruwaard van Putten Ziekenhuis,nu Het MCS nog meer afdelingen gaat sluiten en weer 60 man gaat ontslaan,waar is deze regering mee bezig,.zij helpen de hele Gezondheid-
    zorg naar de klote,het is niet te hopen dat mevr.de Minister zelf ooit wat krijgt en dan ook meer als een half uur moet laten rijden,dan is ze al overleden.Alle Afdelingen moeten weer open,\odat alle mensen van het Eiland en alle bewoners uit deze streek weer goede zorg krijgen,Het Ziekenhuis moet in SPIJKENISSE weer VOLLEDIG open,de verzekeraars hebben geld zat.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *