Twitter inzetten voor SEO

Twitter SEOWie een website heeft wil natuurlijk dat deze website een hoop bezoekers krijgt en wil dan natuurlijk ook bezoekers die regelmatig terugkeren. Het is dan van belang dat je met je website op de eerste pagina van een zoekmachine terecht komt, zoals Google, Bing en Yahoo. En dat gaat niet vanzelf. Door regelmatig relevante artikelen te plaatsen die door individuen worden gedeeld op Twitter komt de site meer en meer in de picture van die zoekmachines.Webmasters doen er alles aan de rangorde in de zoekmachines te verbeteren. Dit proces wordt ook wel ‘Search Engine Optimization’ (SEO) genoemd, oftewel zoekmachine optimalisatie. Een mooi voorbeeld voorbeeld is twitterbutton.nl, waar dit blog onderdeel van is. Door de vele links vanaf andere websites naar twitterbutton.nl wordt de website als waardevol beschouwd door zoekmachines. De website komt zodoende hoger in de zoekresultaten te staan.

Twitter onderdeel voor rangordeberekening

Omdat de concurrentieslag voor de eerste pagina moordend is proberen veel website eigenaren de zoekmachines om de tuin te leiden door zoveel mogelijk artikelen te plaatsen. Vaak zijn deze artikelen van dubieuze kwaliteit en meestal vol fouten en onwaarheden.

Organisaties als Google zijn zich terdege bewust van de vele onethische SEO technieken om de zoekmachines te manipuleren – ook wel ‘Black Hat SEO genoemd – en proberen zoveel mogelijk maatregelen te treffen om een waarheidsgetrouwe weergave te geven van populaire sites. In een onverwacht openhartig interview gaf de hoogste baas van Google aan dat Google social media sites als Twitter mee opneemt voor erkenning en herkenning in de zoekmachine.

Hoe behaal je voordeel uit Twitter?

Hoe kun je hier nou van mee profiteren? Dit kun je onder andere doen door je site te laten linken met die van Twitter. Onderaan een artikel op je website kun je bijvoorbeeld een tweet knop plaatsen, waarmee je mensen die het artikel hebben gelezen de gelegenheid geeft het artikel op Twitter te delen. Doe dit echter alleen met relevante artikelen voor de doelgroep die je voor ogen hebt, anders bestaat de kans op ergernis en daar zit niemand op te wachten.

Ook is het handig om zelf een Twitter account te hebben. Zo kun je mensen volgen die dezelfde interesse hebben als jij en wellicht geïnteresseerd zullen zijn in jouw website. Door met hen te linken, lezen zij jouw tweets en eventuele link naar je website en voilà, het verkeer naar je site is een feit.

Door vervolgens regelmatig nieuwe artikelen en wetenswaardigheden te publiceren blijven je volgers geïnteresseerd en zullen ze vaker terugkeren naar je website. Je artikelen zullen vaker gedeeld worden met anderen en mensen met dezelfde interesse zullen je link weer retweeten. Zo ontstaat er een stroom van communicatie die weer wordt opgepikt door de zoekmachines. Deze stroom van communicatie wordt vervolgens berekend en is uiteindelijk mede bepalend voor een betere rangschikking in de zoekmachines.


bookmark
bookmarkbookmarkbookmarkbookmark

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *