De 5 beste tips om snel meer Twitter volgers te krijgen

Twitter kan een handig medium zijn als je online geld verdienen wilt. Maar om zichtbaar te worden en een dienst of product onder de aandacht te brengen via dit socialmedia kanaal, heb je natuurlijk wel een groot aantal volgers nodig. Bij veel mensen gaat het daar dan ook fout. Bij zakelijke twitteraars en bedrijven zie je vaak dat ze vooral bezig zijn zichzelf te promoten daar is niks mis mee, maar het moet wel in balans blijven.Het aantal volgers vergroten kan traag gaan vooral in het begin. Je vraagt je misschien af waarom sommige mensen wel 50.000 volgers hebben terwijl  jij er nog maar 100 hebt en amper 2 nieuwe volgers per dag binnen haalt.

Maar dit is geen reden om op te geven, ook jij kan in korte tijd meer volgers krijgen, gebruik de volgende tips en je zult zien dat je aantal volgers sneller toeneemt.

Tip 1. Deel inhoudelijk goede informatie

Als je tweets interessant zijn voor je doelgroep en inhoudelijk goede informatie geeft, trekt dit meer volgers aan dan wanneer je alleen maar bezig bent over jezelf of over je product of dienst te tweeten. Op Twitter kun je ook beter niet teveel over jezelf praten, het is bijvoorbeeld niet echt interessant voor je volgers wat je eet, tenzij je een beroemdheid bent natuurlijk.

Misschien vraag je, je nu af wat dan inhoudelijk goed en informatief is. Dit kun je makkelijk onderzoeken door mensen en bedrijven te volgen die dezelfde doelgroep hebben als jou en een groot aantal volgers hebben. Je hoeft het wiel niet opnieuw uit te vinden, je kan het bij de besten afkijken en je eigen draai er aangeven.

Tip 2. Tweet inspirerende quotes en geen negatieve uitingen

Net als op Facebook is Twitter een goed medium om je favoriete inspirerende quotes en citaten te delen. Mensen lezen het graag, het beurt ze weer even op gedurende dag en mensen associëren je dan met iets positiefs en inspirerend. Quotes en citaten worden ook vaak geretweet.

Dus verzamel een paar goede quotes en deel er dagelijks een. Gebruik daarnaast een hashtag voor nog meer zichtbaarheid, bijv: #quotevandedag #inspiratie #motivatie

Wat je beter niet kunt doen is je negatief uitlaten over allerlei onderwerpen. Of dat nu over een bedrijf gaat, de politiek of een bepaald persoon, we kunnen ons allemaal aan van alles en nog wat ergeren, maar bewaar dat maar voor verjaardagen.

Ondanks dat het een trend is om flink te trollen op Twitter en je ongezouten mening te geven heeft het geen positief effect op het aantal twitter volgers en kan het ook nog eens je imago flink schaden. Dus als je doel is je aantal volgers te vergroten kun je beter zo positief mogelijk zijn.

Tip 3. Maak een goede bio met URL

Je profielbeschrijving is heel belangrijk, in een oogopslag kan een potentiële volger zien of je interessant bent of niet. Zorg daarom voor een goede bio waarin je duidelijk verteld wie je bent, wat je doet of waar je voor staat en plaats een URL van je website.
Zorg daarnaast voor een mooie lay-out, een achtergrondplaatje wat uit het oog springt en passend is voor je doelgroep en een goede profielfoto die ook in klein formaat goed zichtbaar is. Veel mensen kunnen afhaken op je bio of je profielfoto, als je er te weinig in vermeld weten mensen ook niet of je interessant bent om te volgen.

Tip 4. Volg mensen die dezelfde interesses hebben

Als je een bepaalde doelgroep hebt of interesse gebied zoek die mensen dan op en volg ze. Zeer grote kans dat ze je terug volgen zeker als je tip 1 toepast (delen van interessante informatie). Twitteraars volgen het liefst mensen in hun eigen branche of interesse gebied, maak daar gebruik van. Je kunt ze makkelijk vinden door in het zoekveld een steekwoord te typen, maar je kan ook bij je eigen volgers kijken die hebben vast ook veel volgers in hetzelfde vakgebied.

Tip 5. Ga in gesprek en reageer op tweets

Continue hastags gebruiken zodat je tweets beter vindbaar zijn is niet genoeg om een groot aantal volgers te krijgen. Effectiever is om echt met mensen in gesprek gaan en op tweets te reageren die interessant zijn voor je doelgroep. Als ze op je reageren kan dit veel meer nieuwe volgers opleveren dan de veel gebruikte hashtag.

Volg deze tips op en je zult zien dat je aantal volgers veel sneller groeit. En met een groter aantal volgers kun je natuurlijk ook meer geld verdienen immers kan je een veel grotere groep mensen bereiken wanneer je iets promoot. Succes!


bookmark
bookmarkbookmarkbookmarkbookmark

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *