De beste tijd om te twitteren

Beste tijd om te twitterenWil je weten wat de beste tijd om te twitteren is, of ben je benieuwd wanneer het ontzettend druk is? Houd er rekening mee dat er wekelijks meer dan een miljard tweets worden verstuurd, maar dat het op bepaalde momenten natuurlijk drukker is dan op anderen. Het is bovendien verstandig om rekening te houden met je doelgroep, aangezien we te maken hebben met flinke tijdsverschillen. Denk goed na over het doel dat je hebt met je tweet, beoordeel de activiteit en kies op die manier de beste tijd om te twitteren.De beste tijden

Onderzoeksbureau Social Caffeine heeft goed gekeken naar de verschillende sociale media, waaronder Twitter (zie Infographic). Men is er op die manier achter gekomen dat het verstandig is om tweets tussen 13:00 en 15:00 uur te versturen, wanneer je die zoveel mogelijk wilt laten lezen en retweeten. Houd er bovendien rekening mee dat de hoeveelheid tweets oploopt vanaf 11:00 uur en dat we de pieken in aantal tweets vooral zien op maandag tot en met donderdag.

De minste tijden

Wil je een belangrijke tweet de wereld insturen en is het vrijdag? Dan is het verstandig om na te gaan of dit een goed idee is. Uit het onderzoek van Social Caffeine blijkt dat het niet verstandig is om een tweet tussen 20:00 uur en 9:00 uur te versturen, aangezien we dan andere zaken aan ons hoofd hebben, naast naar bed gaan of nog niet wakker zijn. Probeer deze momenten op de dag te vermijden, houd er rekening mee dat de hoeveelheid traffic afneemt na 15:00 uur en dat het vrijdagmiddag na die tijd min of meer zinloos is om je doelgroep aan te spreken. Zorg ervoor dat je weet hoe laat het is en houd daar vervolgens rekening mee wanneer je een tweet wenst te gaan versturen.

Bepaal je publiek

Het is daarnaast natuurlijk verstandig om na te denken over je doelgroep en de wensen die zij hebben, in relatie tot je tweet. Wil je mensen graag een goedemorgen wensen of juist laten weten waar ze vanavond naar de bioscoop of het café kunnen? Dan is het uiteraard verstandig om de aangegeven tijden los te laten en daarin je eigen richting te kiezen. Bovendien dien je er rekening mee te houden dat de ‘concurrentie’ op de drukste momenten ook groter is. Dit kan er toe leiden dat meer mensen je zullen retweeten, maar het kan ook betekenen dat je onzichtbaar verdwijnt in de grote zee van tweets.

Stel tweets in

Wil je tweets op de beste tijden inplannen, omdat je er zelf geen tijd voor hebt om ze op dat moment te plaatsen? Of merk je dat je altijd net te laat bent? Maak dan gebruik van Twuffer, waarmee je er heel eenvoudig voor zorgt dat je tweets in kunt plannen, op de momenten die jij wenst. Twuffer plaatst de tweets op de beste tijden, waardoor je optimaal gebruik kunt maken van deze inzichten en je snel meer volgers kunt verzamelen.


bookmark
bookmarkbookmarkbookmarkbookmark

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *