Ben jij verslaafd aan Twitter?

Verslaafd aan TwitterTwitter begint de laatste tijd steeds meer een rage te worden bij zowel jongeren als volwassenen. Het is natuurlijk hartstikke leuk om jouw vrienden en kennissen op de hoogte te houden van de dingen die jij doet en wilt vertellen, maar gaat het soms niet wat te ver? Oftewel: ben jij verslaafd aan Twitter?Het gevaar van Twitter

Waar verschuilt het gevaar tot verslaving zich nou eigenlijk bij het social media platform Twitter? Eigenlijk is de opbouw van Twitter heel simpel, via Twitter kun je jouw vrienden en kennissen op de hoogte houden van de dingen die jou bezighouden.

Hiervoor moet je vrijwel op elk moment van de dag aanwezig zijn op Twitter, je wilt tenslotte meteen een bericht op jouw Twitter plaatsen wanneer je iets wilt delen met jouw volgers. Doordat je vrijwel altijd met Twitter bezig bent kan dit gemakkelijk voor een nieuwe verslaving zorgen.

Verslaafd zijn aan iets betekent letterlijk dat je niet zonder iets kunt. Wanneer je constant updates wilt plaatsen op jouw Twitter, kun je ook niet zonder Twitter. Doordat Twitter via steeds meer mogelijkheden bereikbaar is, zoals een applicatie op de smartphone of tablet en natuurlijk via de computer, neemt de kans dat zelfs jij verslaafd raakt aan Twitter steeds meer toe.

Hoe kun je ervoor zorgen dat je niet verslaafd raakt aan Twitter?

De oorzaak van de verslaving aan Twitter is de drang om steeds nieuwe berichten te plaatsen op jouw Twitter.

Een probleem (de verslaving) moet je altijd aanpakken bij de oorzaak (constant Tweets willen plaatsen). Om ervoor te zorgen dat jij niet verslaafd raakt aan het social media platform Twitter is het belangrijk om in de gaten te houden hoeveel Twitter nou eigenlijk voor jou betekent. Vraag jezelf maar eens af, kan ik nog wel goed functioneren zonder mijn Twitter account? Welke gevolgen zal het voor mij hebben als ik enkele dagen geen Tweet kan plaatsen?

Daarnaast is het belangrijk om je steeds af te vragen of het wel nodig is om alles te Tweeten. Wanneer je niet verslaafd bent aan Twitter zul je er namelijk niets om geven om enkele dagen geen Tweet te plaatsen op jouw Twitter account.

Wanneer je na enkele dagen niet getweet te hebben nog steeds een constante drang hebt om een nieuwe tweet te plaatsen kun je concluderen dat je verslaafd bent geraakt aan Twitter.

Hoe kom ik van mijn Twitter verslaving af?

Een Twitter verslaving moet je op dezelfde manier aanpakken zoals je dit doet bij elke andere verslaving, namelijk stoppen of het verminderen van de verslaving. Om van een Twitter verslaving af te kunnen komen zul je vrijwel hetzelfde proces moeten doorgaan als iemand die van zijn rookverslaving af wil komen.

Om van een Twitter verslaving af te komen moet je beginnen door het aantal uren dat je per dag met Twitter bezig bent flink te verminderen. Wanneer alleen het verminderen van het aantal uren dat je steekt in Twitter niet helpt bij het stoppen van de Twitter verslaving zal de beste oplossing het geheel stoppen met Twitter zijn.

Natuurlijk is het stoppen met een verslaving heel moeilijk, tenslotte ben je al een hele tijd actief op Twitter, waardoor het moeilijk is om hiermee te stoppen. Zorg er daardoor voor dat jij niet verslaafd raakt aan Twitter, maar het gebruikt met mate en weet wanneer je moet stoppen.


bookmark
bookmarkbookmarkbookmarkbookmark

Eén reactie op “Ben jij verslaafd aan Twitter?”

  1. kaly schreef:

    ja me zus moet stoppen hoe doe je dat ?????????

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *