De geheimen van Twitter onthuld

Geheimen TwitterGeheimen fascineren ons, in meerdere opzichten. Op Twitter krijgen niet alle functies altijd even veel aandacht, waardoor er wat dat betreft sprake is van een aantal ‘geheime’ functies, die niet iedereen kent. Wij geven je graag inzicht in deze functies, zodat je optimaal gebruik kunt maken van het moderne medium, waarmee je in contact kunt staan met heel de wereld. Uiteraard valt er online meer informatie over te vinden, aangezien er op het internet eigenlijk geen geheimen bestaan, daar delen we zoveel mogelijk informatie met elkaar.Gepersonaliseerde achtergrond of header

Het is mogelijk om voor een gepersonaliseerde achtergrond of header op Twitter te zorgen, waardoor je je eigen pagina op een meer persoonlijke manier in kunt richten. Je kunt er een grote foto van jezelf plaatsen, maar je kunt ook kiezen voor een thema dat je aanspreekt.

Aangezien je eigen foto in combinatie met de achtergrond of header wordt getoond zorgt deze ‘geheime’ functie van Twitter ervoor dat je jezelf op het strand of in het bos weer kunt geven, of dat je er met behulp van kleuren voor kunt zorgen dat er een stoere of juist heel sprookjesachtige uitstraling ontstaat.

Je kunt je Twitter achtergrond of heading aanpassen door naar je eigen account te gaan en daarbij te kiezen voor ‘instellingen’ (settings). Vervolgens kun je kiezen voor ‘profiel’ (profile), om onder andere je foto aan te passen. Bovendien vind je daar de instelling om je header aan te passen. Je kunt kiezen uit de achtergronden die Twitter voor je op een rij heeft gezet, maar je kunt ook kiezen voor een eigen afbeelding. Het is daarbij verstandig om een resolutie van 1252 x 626 pixels aan te houden, aangezien de afbeelding dan op een mooie manier wordt weergegeven.

Follow recommendations

Daarnaast heb je de mogelijkheid om je volgers aan te geven wie ze het best kunnen volgen, wanneer ze jouw tweets waarderen. Het gaat om een lijst van ‘follow recommendations’, die iedereen aan kan maken. Het is een functie die we relatief weinig tegenkomen, aangezien lang niet iedereen hier van op de hoogte is. In deze presentatie vertelt men precies hoe dit werkt, waardoor je je volgers op het goede spoor kunt brengen. Zo kun je de ‘geheimen’ van Twitter gebruiken om het maximale uit je account te halen en je volgers een mooie uitstraling en handige lijst met aanbevelingen aan te bieden.


bookmark
bookmarkbookmarkbookmarkbookmark

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *