Waarom is twitter nog populair?Er zijn vele verschillende soorten social media, niet allemaal even sterk in het vasthouden van haar populariteit. Vele sociale media zijn alweer op hun retour. Maar dat geldt niet voor twitter. Het feit dat twitter aanhoudende populariteit kent, heeft verschillende redenen.

Nieuwsmedium

Allereerst wordt twitter gebruikt om over actuele zaken te praten, en zo bijna ook een nieuwsbron is. Veel van het actuele nieuws wordt er geschreven en het gaat zelfs zo ver dat twitter bijna een nieuwsbron genoemd kan worden: maar liefst 24,6 procent van de geverifieerde accounts zijn journalisten! Daarnaast zijn er ook veel politici online op twitter. Denk bijvoorbeeld aan Donald Trump die vaak zijn mening verspreidde via Twitter in plaats van via een campagne praatje.

Marketingmiddel

Verder wordt twitter ingezet als marketingmiddel voor bedrijven of mensen die graag invloed willen uitoefenen, de markt willen sturen, et cetera. Denk aan Tesla die met één tweet de koers van bitcoin kan maken of breken. Uiteraard is Tesla een persoon die van zichzelf al erg invloedrijk is, maar ongetwijfeld heeft hij ook de periode van het twitter likes kopen gekend. Ga er in ieder geval niet van uit dat iedere volger die je ziet staan tussen zijn … miljoen per se een mens van vlees en bloed is. Je kan zelf als bedrijf ook overgaan op twitter likes kopen of instagram likes kopen, zodat je berichten vaker bovenaan staan in algoritmes die activiteit en populariteit monitoren.

Kort en krachtig

Daarnaast is twitter heel praktisch: foto’s zijn niet vereist, in tegenstelling to bij instagram, waarbij je ook instagram likes kan kopen. Bovendien wordt je gedwongen om de boodschap kort te houden: je kan namelijk niet de 140 karakters overschrijden. Dit heeft het voordeel dat je wel to the point moét komen, en ook dat je gemakkelijker de berichten van anderen leest. Dit zorgt al met al voor veel activiteit – veel meer dan wanneer men eerst een half boekwerk van de ander zouden moeten lezen alvorens te kunnen reageren. Dat laatste komt nog wel eens voor bij Instagram, met overigens de mogelijkheid van instagram likes kopen.
Het is daarom wellicht verstandiger om te investeren in twitter likes kopen dan in instagram likes kopen.

 


bookmark
bookmarkbookmarkbookmarkbookmark

Reacties zijn gesloten.